Makaleler

Tüm Makaleler

TEKMER DESTEK PROGRAMI GENEL BİLGİ NOTU TEKMER İŞLETMELERİNE SAĞLANAN VERGİSEL AVANTAJLAR VE UYGULAMALI ÖRNEKLER “TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ, AR-GE MERKEZLERİ VE TEKMER BÖLGELERİNDE FAALİYETTE OLAN FİRMALARIN ÜCRET POLİTİKALARI HAKKINDA ARAŞTIRMA ANKETİ” SONUÇ RAPORU AR-GE ve YENİLİK FAALİYETLERİNDE HİBE VE DESTEKLERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ TEKNOKENTLERDE SERİ ÜRETİM FAALİYETLERİ TEKNOKENTLER, AR-GE VE TASARIM MERKEZLERİNDE FİİLEN ÇALIŞAN ŞİRKET ORTAKLARININ ÜCRETLERİ 5746 SAYILI KANUN YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR TEKNOKENTLER İLE AR-GE VE TASARIM MERKEZLERİNDE KISA SÜRELİ ÇALIŞMA ÖDENEĞİ TEKNOKENT YÖNETİCİ ŞİRKETLERİNİN KURUMLAR VERGİSİ İSTİSNA UYGULAMASI KİMLER AR-GE PERSONELİ OLABİLİR? AR-GE PROJESİ - Ar-Ge Merkezi ve Teknokent Firmalarının Ar-Ge Projeleri TEKNOKENT GİRİŞ DANIŞMANLIĞI AR-GE MUHASEBESİ TEKNOKENT MUHASEBESİ TEKNOKENT TEŞVİKLERİ VE AYLIK MUAFİYET LİSTESİ UYGULAMASI TEKNOKENTE HİÇ GELMEYEN FİRMALARIN KURUMLAR VERGİSİ İSTİSNASI KARŞISINDAKİ DURUMU YURTDIŞINA REMOTE ÇALIŞIP $ VEYA € BAZINDA MAAŞ ALANLARIN VERGİSEL DURUMU PATENT VE FAYDALI MODELE DAYALI SATIŞ İSTİSNASI OYUN YAZILIMI SATIŞLARINDA TEKNOKENT UYGULAMASI TASARIM VE YAZILIM İHRACINDA KURUMLAR VERGİSİ İNDİRİMİ ŞÜPHELİ DEĞERSİZ ALACAKLAR KURUMLAR VERGİSİ TEŞVİKLERİ TEKNOKENTLERDE MUAFİYET LİSTELERİ FİNANSMAN GİDER KISITLAMASININ PRATİK UYGULAMASI AR-GE VE TASARIM MERKEZİ OLMAK ARTIK ESKİSİ KADAR KOLAY DEĞİL! TEKNOKENTLERDE HİZMET VEREN ÖĞRETİM ÜYELERİ İLE İLGİLİ VERGİSEL HUSUSLAR TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİNDE KDV VE KURUMLAR VERGİSİ İSTİSNALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNUN 6. VE TEKNOKENT KANUNUNUN GEÇİCİ 2. MADDESİ ÇERÇEVESİNDE YAZILIM FAALİYETLERİNİN VERGİLENDİRİLMESİ BİLİŞİM PERSONELİNE UYGULANAN BÖLGE DIŞI SÜRE TEŞVİKİ 4691 SAYILI KANUN KAPSAMINDA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİNDE 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNA TABİ ÇALIŞANIN AR-GE PERSONELİ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ TEKNOKENTLERDE PROJE DEVAM EDERKEN SATIŞ YAPILABİLİR Mİ? HARCIRAH UYGULAMASI
Görüntülenme : 816

TEKNOKENT MUHASEBESİ

teknokent-muhasebesi.jpg

Teknokentler, teknoloji odaklı şirketlerin faaliyet gösterdiği, yenilikçilik ve Ar-Ge çalışmalarının teşvik edildiği özel bölgelerdir.

Teknokent muhasebesi genellikle standart finansal muhasebe süreçlerinden farklılık göstermektedir ve bazı özel gereksinimleri içermektedir.

Teknokent muhasebesi hakkında bazı genel bilgiler:

1.       Ar-Ge Faaliyetlerinin Muhasebeleştirilmesi: Teknokentlerdeki şirketler genellikle Ar-Ge çalışmaları yürütmekte ve bu çalışmaların finansal muhasebeleştirilmesi gerekmektedir. Ar-Ge harcamaları, maliyet merkezleri ve projeler bazında takip edilerek uygun hesaplarda kaydedilir.  

2.      Teşviklerin ve Hibe Gelirlerinin Yönetimi: Teknokentlerde faaliyet gösteren şirketler, Ar-Ge ve yenilikçilik faaliyetlerine teşvikler ve hibe programlarından faydalanabilir. Bu teşvikler ve hibe gelirleri, ilgili muhasebe hesaplarına kaydedilir ve raporlanır.  

3.      Patent ve Fikri Mülkiyet Yönetimi: Teknokentlerdeki şirketlerin patent veya fikri mülkiyet haklarının muhasebeleştirilmesi ve değerlendirilmesi gerekebilir. Bu, patent ve fikri mülkiyet varlıklarının değerlemesi, amortisman hesaplamaları ve lisanslama işlemlerini içerir.  

4.      İşbirlikleri ve Ortak Girişimler: Teknokentlerdeki şirketler, işbirlikleri veya ortak girişimler yoluyla projeler gerçekleştirebilir. Bu durumlarda, işbirliği veya ortak girişim anlaşmalarına göre finansal işlemler kaydedilir ve raporlanır.  

5.      Vergi İstisnaları ve Teşvikler: Teknokentlerdeki şirketler, yerel yasal düzenlemelere göre vergi istisnaları veya teşviklerden faydalanabilir. Bu durumda, ilgili vergi istisnaları ve teşviklerin muhasebeleştirilmesi ve raporlanması önemlidir.

Bu bilgiler, genel bir bakış sağlamak için kullanılabilir. Ancak, teknokent muhasebesi spesifik bir konudur ve yerel yasal düzenlemeler ve şirketin kendine özgü durumlarına göre değişebilir. Dolayısıyla, teknokent muhasebesiyle ilgili daha ayrıntılı bilgi ve danışmanlık almak için bizi arayabilirsiniz.